Jong FC Groningen vergeet te winnen

Norair Mamedov schoot tegen de paal
Norair Mamedov schoot tegen de paal © Archief / Jane Wessels Acta Fotografie
ROTTERDAM - Jong FC Groningen heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam met 0-0 gelijkgespeeld.
Op sportpark Nieuw Terbregge was de ploeg van trainer Dick Lukkien negentig minuten lang de betere ploeg, maar het overwicht werd niet in treffers uitgedrukt. Voor rust kregen Leandro Bacuna, Norair Mamedov en Tim Keurntjes goede schietkansen. Doelman Leonard Nienhuis kreeg weinig te doen, maar hij zag de thuisploeg in de 67e minuut wel de bovenkant van de lat raken.
Daarvoor had Mamedov na een uurtje spelen de openingstreffer op de schoen. De spits schoot tegen de paal en zag de bal over de doellijn rollend door de doelman gepakt worden. Negen minuten voor tijd verzuimde scheidsrechter Bakkelo een strafschop aan Jong FC Groningen te geven.
Keurntjes werd na een snelle aanval van achteren onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen, maar de leidsman zag de overtreding over het hoofd. Zo bleef het 0-0. Jong FC Groningen blijft op de achtste plaats staan in de Beloften Eredivisie met 12 punten uit 9 wedstrijden.