Celeritas-Donar blijft verliezen

© Acta Fotografie
GRONINGEN - De basketbalsters van Celeritas-Donar hebben ook de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen verloren. In eigen hal was Bemmel met 76-67 te sterk. Coach Willem Zwart werd met twee technische fouten van het veld gestuurd.
Celeritas begon te slap aan de wedstrijd en moest daarom meteen het initiatief aan de gasten laten. Na het eerste kwart stond Bemmel met 21-13 voor. Langzaam maar zeker werd deze voorsprong uitgebouwd, bij rust keek de ploeg van coach Willem Zwart tegen een 43-29 achterstand aan.
Na de pauze kwam Celeritas terug tot 45-36, maar daarna ging het weer mis en kon Bemmel er verder op los scoren. Coach Willem Zwart kreeg aan het einde van het derde kwart een terechte technische fout toen hij wat vuur in de wedstrijd probeerde te brengen. Vlak daarna moest Zwart zijn tweede technisch fout incasseren, maar dit keer onterecht. Hij maakte aan een speelster duidelijk dat ze van zich af moest bijten met een handgebaar en dit interpreteerde de scheidsrechter als een aanval op hem.
Zonder Zwart langs de kant kon het tij niet meer gekeerd worden en stond er na veertig minuten basketbal een 76-67 nederlaag op het scorebord. Topscorer aan de kant van Celeritas was Rianne de Roos met 26 punten. Celeritas-Donar blijft hekkensluiter is de eredivisie, ze zijn nog puntloos na vijf wedstrijden.