BV Veendam strijdend ten onder tegen Ajax

Doelman Peter van der Vlag redt
Doelman Peter van der Vlag redt © Acta Fotografie
AMSTERDAM - BV Veendam heeft vanavond het bekerduel in de Arena tegen Ajax met 3-0 Verloren. Lange tijd maakten de Veendammers het Ajax lastig, maar na negentig minuten spelen moest Veendam toch zijn meerdere erkennen in Ajax.
Eerste helft

Het eerste gevaarlijke moment kwam op naam van Ajax. Een vrije trap van Eriksen kwam voor het doel, maar BV Veendam wist de bal weg te werken. Gelijk aan de andere kant een voorzet van Cijntje, maar de bal werd van richting veranderd. Dan na ruim tien minuten spelen een goede kans voor Ajax. Eriksen gaf de bal af op Suarez, maar hij schoot de bal in de verdediging van Veendam.

Na ruim twintig minuten spelen kreeg Ajax een vrije trap op de rand van het strafschop gebied, maar Suarez schoot de bal in de muur.

Halverwege de eerst helft had Ajax het initiatief in handen. Er waren een paar goede aanvallen aan de kant van de Amsterdammers maar deze leidden nog niet tot grote kansen.

BV Veendam werd gedwongen op eigen helft te spelen, maar kwam vlak voor rust gevaarlijk voor het doel van Stekelenburg. Een goede pass binnendoor op Kolder, maar hij stond buitenspel. Ruim een minuut later kwam Veendam goed weg. Een goed genomen vrije trap van Suarez, maar deze belandde op de lat. Door het te lage tempo van Ajax en het goede verdedigen van BV Veendam was de wedstrijd bij rust nog in evenwicht.

Tweede helft

Na rust gooide Ajax het tempo omhoog. De ploeg bleef druk zetten en na tien minuten spelen kwam Sulejmani gevaarlijk voor het doel, maar Rozema stond goed te verdedigen en werkte de bal uit het strafschop gebied. Na zestig minuten kwam dan toch de voorsprong voor Ajax. Emanuelson met de voorzet op Mido en hij kopte de bal onberispelijk binnen. Na de een nul begon Ajax meer kansen te creëren. Via opnieuw Emanuelson kwam de bal voor het doel, maar de Jong kwam net te laat. Vlak daarna de een- twee tussen de Jong en Suarez, maar de Jong wist ook deze kans niet te benutten. In het eerste deel van de tweede helft kreeg BV Veendam amper nog de kans om te voetballen en het duurde dan ook niet lang voor Ajax de twee nul binnen schoot. In de 75e minuut de voorzet van Sulejmani op Suarez, hij omspeelde de verdediging van Veendam en schoot de bal in de verre hoek. Aan de andere kant kreeg de ploeg van Joop Gal een vrije trap, maar Anco Jansen schoot de bal voorlangs. BV Veendam begon weer iets meer te voetballen met even later de kans voor Ornoch. Een snel genomen vrije trap kon worden ingeschoten, maar Stekelenburg lag op de juiste plek. Dan de omschakeling van Ajax. Suarez geeft de bal op Mido, hij passte de bal snel door op Eriksen, die de 3-0 kon binnen schieten. Zo is BV Veendam uitgeschakeld in het bekertoernooi.