Stuursma en ten Cate winnen Adrillenloop

Jan Stuursma ( rechts)
Jan Stuursma ( rechts) © Flip Slik
WINSCHOTEN - Hardloper Jan Stuursma uit Sappemeer is zaterdagmiddag in Winschoten winnaar geworden van de Adrillenloop. Bij de dames kwam Diana ten Cate als eerste over de streep.
In de slotfase van deze wedstrijd over 15 kilometer troefde hij medevluchter Wim Opten uit Zuidlaren af. Stuursma was 50 minuten en 43 tellen onderweg; Opten was 7 seconden langzamer. Jeroen ten Dam uit Groningen werd derde in het veld van bijna 200 deelnemers. Hij verloor 40 seconden op de winnaar.
De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Diana ten Cate uit Stadskanaal. Zij had voor de 15.000 meter 1 uur, 2 minuten en 11 seconden nodig. Petra Panneman uit Veendam werd tweede op 10 seconden en plaatselijk favoriete Janke Naaijer pakte de derde prijs. Naaijer was 2 minuten en 41 seconden langer onderweg dan winnares Ten Cate.
De Adrillenloop was de voorlaatste van veertien wedstrijden in het Univé Loopcircuit 2010. Het mannentussenklassement wordt aangevoerd door Wim Opten. Bij de vrouwen staat de Veendamse Yvonne Georg eerste. De laatste circuitwedstrijd is op oudejaarsdag in Blijham; daar staat dan een halve marathon op het programma.