Historische zege Lycurgus tegen Zwolle

GRONINGEN - De volleyballers van AB/Groningen Lycurgus hebben zaterdagavond geschiedenis geschreven. De 3-0 overwinning tegen Zwolle was de zesde 3-0 zege op rij, een prestatie die nog niet eerder in de eredivisie geleverd was.
De setstanden in de sporthal van het Alfa-College waren 25-20, 25-22 en 25-19. De ploeg van coach Ronald Zoodsma speelde bij vlagen zeer attractief volleybal en liep daarmee Zwolle bij vlagen volledig onder de voet. In de eerste set nam de thuisploeg bij een stand va 9-7 het heft in handen, liep uit naar 14-7 waarna de set geroutineerd uitgespeeld werd.
In de tweede set kon Zwolle tot 12-12 gelijke tred houden, maar daarna maakte Lycurgus onder aanvoering van Robbert Andringa en Sime Vulin het beslissende verschil. In de laatste set dreigden de gasten volledig weggespeeld te worden bij een tussenstand van 16-5. Hierna nam Lycurgus wat gas terug en kon Zwolle toch nog een acceptabel aantal punten op het bord zetten. Uitblinker Willem-Maarten Heins sloeg het matchpoint tegen de vloer.
Lycurgus heeft de maximale score van 18 punten uit zes wedstrijden en is daarmee de onbetwiste lijstaanvoerder in de A-League.