Ook Barendrecht te sterk voor Celeritas

BARENDRECHT - De basketbalsters van Celeritas-Donar uit Groningen hebben zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Challengers-Binnenland uit Barendrecht met 54-44 verloren. Het was de zevende nederlaag op rij voor de Groningse vrouwen.
Celeritas begon goed aan de wedstrijd en stond na het eerste kwart met 14-8 voor. Ook in de tweede tien minuten konden de Groningers goed in het spoor blijven van de nummer drie van de ranglijst. Helemaal gezien het feit dat de door blessures en ziekte geteisterde selectie maar met zeven speelsters was afgereisd naar Barendrecht. Bij rust was het 28-26 in het voordeel van Binnenland.
Ook in het derde kwart bleef Celeritas in het spoor van de thuisploeg die wel het initiatief had. In het begin van het laatste kwart maakte Binnenland het verschil. Een run van acht onbeantwoorde punten deed de Groningse dames de das om. Het was een wedstrijd met een lage eindstand omdat ook de driepuntslijn bij de vrouwen nu verder van de basket getrokken is. Hierdoor kwamen beide ploegen nauwelijks aan driepunters toe.
Topscorer aan de kant van Celeritas was Rianne de Roos met vijftien punten. Naomi Talens tekende voor 13 punten. Celeritas-Donar is hekkensluiter in de eredvisie met nog steeds geen punten uit zeven gespeelde wedstrijden.