Leekster Eagles geeft winst uit handen

ZWAAG - Leekster Eagles heeft zaterdagavond met 5-5 gelijkgespeeld tegen Hovocubo uit Zwaag. Diep in de tweede helft stond de ploeg van coach Robert Herder nog met 5-3 voor, maar vlak voor tijd viel toch nog de gelijkmaker.
De Leeksters speelden een prima eerste helft en stonden bij rust met 2-0 voor door treffers van Duminda Menting en Martin Douwsma uit een tien metertrap. Na de pauze kwam de thuisploeg terug tot 2-2. Hierna herpakten de Eagles zich en twee treffers van Alexander Goos brachten de gasten met 4-2 aan de leiding. Hovocubo knokte zich wederom terug met een doelpunt, maar de 5-3 van Bas Lulofs leek de beslissing te zijn. De thuisploeg bleef echter combineren en zette de Leeksters steeds verder onder druk.
Het verschil werd vijf minuten verkleind tot één treffer en toen Duminda Menting vanwege een handsbal met rood uit het veld moest werd het nog lastiger om de voorsprong te verdedigen. Net toen dit toch leek te lukken scoorde Hovocubo 35 seconden voor tijd de verdiende gelijkmaker. Leekster Eagles heeft acht punten uit zeven wedstrijden en staat daarmee op de achtste plaats in de zaalvoetbal topdivisie.