Machteloos FC Groningen hard onderuit in Almelo

ALMELO - FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 3-0 verloren. In de eerste helft was het duel nog redelijk in evenwicht al stond Heracles bij rust met 1-0 voor. Na de pauze lukte er niks meer bij Groningen en was de overwinning van Heracles dik verdiend.
Eerste helft

Een voorzet van Enevoldsen in de 7e minuut kwam terecht bij Matavz. De Sloveen had echter teveel tijd nodig waardoor keeper Pasveer kon ingrijpen. In de tiende minuut kreeg Heracles de eerste echt goede kans. Een mooie pass van Quansah zette de verdediging van FC Groningen op het verkeerde been. Fledderus kwam oog in oog met Luciano, maar de oud-speler van de FC zag zijn lobje in het zijnet verdwijnen. Vlak daarna kreeg FC Groningen een vergelijkbare kans. Een lange bal van Ivens verraste de verdediging van de thuisploeg, maar het lobje van Matavz ging net over het doel. Na een kwartier spelen was er opnieuw een goede kans voor Heracles. Een steekbal van opnieuw Quansah was teveel voor de verdediging van de FC. Rendla kwam net tekort en tikte de bal naast. Een hard schot van Matavz ging in de twintigste minuut net voorlangs. Garcia ging na een half uur spelen twee verdedigers van Heracles aan de linkerkant listig voorbij. De Uruguayaan kwam met een voorzet die net tekort was voor Tim Matavz. Heracles kwam vijf minuten voor rust op voorsprong. Een voorzet van Overtoom werd goed afgewerkt door Armenteros: 1-0.

Tweede helft

Overtoom ging in de 55e minuut op avontuur, stuurde enkele verdedigers van FC Groningen de verkeerde kant op en leverde de bal af bij Fledderus die vervolgens in de handen van Luciano schoot. Na een uur spelen kwam Groningen er goed uit over de linkerkant. Stenman gaf strak voor en het was Maertens die de bal bijna in eigen doel joeg. Luciano maakte vlak daarna een gevaarlijk schot van Rendla kundig onschadelijk. Twintig minuten voor tijd redde de doelman van FC Groningen zijn ploeg opnieuw. Een vlammend schot van Armenteros werd gepareerd door de Braziliaan. In de 72e minuut was het wel raak voor Heracles. Een voorzet van Douglas werd ingeschoten door Overtoom en hierop had Luciano nog een prachtige reactie met zijn been. De rebound viel echter voor de voeten van Everton die eenvoudig de 2-0 kon binnen tikken. Groningen kwam er totaal niet aan te pas in de tweede helft en Douglas schoot een kwartier voor tijd nog op de paal. Looms strafte met een hard schot een onzorgvuldigheid van Bacuna af, maar Luciano voorkwam met een schitterende redding de derde tegengoal. Vijf minuten voor tijd maakte diezelfde Looms er alsnog 3-0 van nadat de bal na een corner voor zijn voeten viel.
FC Groningen blijft ondanks deze nederlaag op de vierde plaats staan in de eredivisie met 27 punten uit veertien wedstrijden.
De opstellingen:
Heracles Almelo:
Remco Pasveer; Tim Breukers, Birger Maertens, Antoine van der Linden, Mark Looms; Kwame Quansah, Willie Overtoom, Mark-Jan Fledderus; Darl Douglas, Samuel Armenteros, Andrej Rendla ('61 Everton).
FC Groningen:
Luciano; Maikel Kieftenbeld, Jonas Ivens, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman; Tim Sparv, Tom Hiariej ('71 Leandro Bacuna); Thomas Enevoldsen ('57 Koen van de Laak), Gonzalo García, Dusan Tadic ('66 Petter Andersson); Tim Matavz.

Feiten

Scheidsrechter: Jan Wegereef.
Toeschouwers: 8.500.
Gele kaarten: '6 Ivens, '12 Fledderus, '38 Granqvist.
Doelpunten: '41 Armenteros 1-0, '72 Everton 2-0, '84 Looms 3-0.