BV Veendam in blessuretijd langs RBC

VEENDAM - BV Veendam heeft zondagmiddag aan de Langeleegte met 2-1 gewonnen van RBC Roosendaal. De beslissende treffer viel in de toegevoegde tijd en werd binnengekopt door invaller Andrew Ornoch.
Beide ploegen legden een zeer teleurstellende eerste helft op de mat en slaagden er niet in een schot tussen de doelpalen te krijgen. Na een kwartier spelen schoot René Wessels vanaf twintig meter naast. In de 20e minuut leek Qays Shayesteh in gevaarlijke positie te komen, maar zijn schot werd van richting veranderd en ging ruim naast. Verder viel er niks bijzonders te noteren.
De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Seuntjens schoot vlak na rust op de paal namens RBC waarna invallers Lars Lambooij vijf minuten na de rust de keeper van de gasten testte. In de 55e minuut kwam Veendam op voorsprong. Na een vlotte aanval via Michael de Leeuw en Lars Lambooij was het clubtopscorer Marnix Kolder die de bal in de linkerbovenhoek joeg: 1-0.
RBC liet weinig zien, maar toch viel tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Een aanval over links werd afgewerkt door Roel de Graaff. Veendam ging met alle macht op zoek naar de winnende treffer en deze viel in de blessuretijd. Een mooie voorzet van Haaije Veenstra werd binnengekopt door Andrew Ornoch. BV Veendam stijgt door deze overwinning naar de twaalfde plaats in de Jupiler League met veertien punten uit dertien wedstrijden.