Flames bindt ook Bergen op Zoom aan zegekar

BERGEN OP ZOOM - GasTerra Flames heeft zondagavond ook de elfde competitiewedstrijd gewonnen. De uitwedstrijd tegen Bergen op Zoom werd met 78-72 naar Groningse hand gezet.
Vanaf het begin van de wedstrijd waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Flames had wel constant het initiatief en stond na tien minuten spelen met 17-12 voor. Langzamerhand kwam Bergen op Zoom in eigen hal terug en bij rust was de voorsprong van de Groningers verkleind tot 34-32.
Conditioneel bleek Flames echter weer uitstekend in orde omdat het verschil in het derde kwart gemaakt werd. De maximale voorsprong bedroeg toen elf punten. Onder aanvoering van Matt Bauscher en Matt Haryasz kwam de ploeg van trainer Marco van den Berg verder niet meer in de problemen. Positief was verder de rentree van Jason Ellis, die zestien minuten speelde, en Aron Royé die negen minuten volmaakte.
Topscorers aan de kant van Flames waren Matt Haryasz met 19 punten en 12 rebounds. Matt Bauscher was goed voor 17 punten. Flames heeft de maximale score van 22 punten uit elf duels en is daarmee koploper in de Dutch Basketball League. Dinsdag wacht voor de Groningers de thuiswedstrijd in de Euro League tegen het Turkse Galatasaray.