BV Veendam wint in Almere

ALMERE - BV Veendam heeft de uitwedstrijd tegen Almere City FC met 2-0 gewonnen. De ploeg bleef voor de negende keer op rij ongeslagen.
Veendam speelde bijna de hele wedstrijd tegen tien spelers van Almere. Doelman Johan Jansen werd al na twaalf minuten van het veld gestuurd. Hij haalde Michael de Leeuw in kansrijke positie net buiten het strafschopgebied onderuit. De ploeg van Joop Gall wist zich geen raad met de overtal situatie. Het tempo lag te laag en er werd weinig via de vleugels gevoetbald. Toen er op slag van rust wel een voorzet kwam miste Marnix Kolder een riante kopkans.
Na de rust kwam er meer snelheid in het spel van Veendam. Een doelpunt van De Leeuw werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was de aanvaller attent bij een voorzet van Apau, maar zijn inzet ging net naast. Een kwartier voor tijd kreeg Veendam hulp van verdediger Van Heulen. Hij schoot een voorzet van Haaije Feenstra in eigen doel. In blessuretijd scoorde invaller René Wessels het tweede doelpunt. BV Veendam staat op de elfde plaats in de Jupiler League met 17 punten uit 14 wedstrijden.