Nic. opent zaalseizoen met nederlaag

GRONINGEN - De korfballers van Nic./Alfa-college zijn de nieuwe zaalcompetitie gestart met een nederlaag. In eigen hal werd zaterdagavond met 25-23 verloren van debutant DVO. De Groningers stonden lange tijd met vier punten verschil voor, maar konden de wedstrijd niet afmaken.
DVO begon goed aan de wedstrijd en nam een 6-3 voorsprong, maar onder aanvoering van uitblinkers Friso Boode en Rianne Echten knokte Nic. zich terug tot 6-6 waarna het initiatief door de ploeg van coach Mike Vlietstra werd overgenomen. Langzaam maar zeker werd aan een voorsprong gebouwd en vlak voor de rust was het 11-8. Door scores van Echten en Tamminga bedroeg de voorsprong na de eerste helft vier punten: 14-10.
Ook na de pauze was de thuisploeg de bovenliggende partij. Het verschil bleef schommelen rond de vier punten en bij een 22-18 stand tien minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld. De gasten bleven echter met grote inzet en enthousiasme spelen en omdat Nic. het wel leek te geloven kwam DVO zowaar met nog vijf minuten op de klok terug tot 23-23. Nic. was aangeslagen en hiervan profiteerde de ploeg uit Bennekomen optimaal door in de slotfase nog twee treffers te maken.
Topscorers aan de kant van Nic. waren Rianne Echten en Friso Boode met allebei zeven treffers.