Flames blijft ongeslagen na zege in Nijmegen

NIJMEGEN - GasTerra Flames heeft ook de twaalfde competitiewedstrijd op rij winnend afgesloten. Nijmegen werd op eigen terrein met 70-56 verslagen.
Flames stond de hele wedstrijd op voorsprong en had constant het initiatief in handen. Na het eerste kwart stonden de Groningers met 18-11 voor. Hierna verslapte de ploeg van coach Marco van den Berg iets en kwam Nijmegen nog terug tot één punt achterstand: 20-19. Verder liet Flames het niet komen en bij de rust was de marge alweer uitgebreid tot 34-26.
Na de pauze bleven de gasten heersen en slaagde Nijmegen er niet in dichterbij te komen. Na dertig minuten spelen had Flames al een beslissend gat geslagen met een voosprong van 53-41. Onder aanvoering van uitblinker Matt Haryasz bouwde de koploper de voorsprong nog verder uit tot uiteindelijk een verschil van veertien punten.
Topscorer aan de kant van de Groningers was Matt Haryasz met 21 punten en zes rebounds. GasTerra Flames heeft de volle winst van 24 punten uit twaalf wedstrijden en is daarmee lijstaanvoerder in de Dutch Basketball League.