Celeritas geen partij voor koploper Landsmeer

GRONINGEN - De basketbalsters van Celeritas-Donar hebben zaterdagavond hun achtste nederlaag van het seizoen geleden. In sporthal Vinkhuizen was koploper Landsmeer met 89-42 veel te sterk.
In de eerste helft kon het door blessures geteisterde team van coach Willem Zwart nog enigszins in het spoor blijven van de gasten. Toch stond er bij de rust een 43-27 achterstand op het scorebord voor de Groningse dames. Na de pauze richtte de ploeg zich nog een keer op en bracht het verschil knap terug tot vier punten. Hiermee was alle energie verschoten want Landsmeer kon vervolgens door veel slordig balverlies en slecht schieten van Celeritas eenvoudig uitlopen na een grote zege.
De Groningse vrouwen moeten het tot overmaat van ramp de rest van het seizoen stellen zonder de Letse aanwinst Anete Chunda. In het bekerduel tegen US Amsterdam van afgelopen zondag scheurde ze al na vier seconden spelen haar kruisbanden af. Topscorer aan de kant van de ploeg van coach Willem Zwart was Naomi Talens met dertien punten. Celeritas heeft nog steeds geen punten behaald uit acht wedstrijden en staat daarmee stijf onderaan in de eredivisie.