Groningen verslaat Feyenoord en klimt naar derde plaats

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 2-0 gewonnen en stijgt daardoor naar de derde plaats in de eredivisie. Beide Groninger treffers werden gescoord door Tim Matavz.
Eerste helft

De gasten begonnen avontuurlijk aan de wedstrijd. Een vlammend schot van Wijnaldum ging na tien minuten spelen ruim over het doel van Luciano. Het eerste Groningse gevaar kwam van García. Zijn technisch fraaie schot op de rand van de zestienmeter werd nog gered door van Dijk. Uit de resulterende corner kwam de thuisploeg op voorsprong. Tadic zette gevaarlijk voor en de bal kwam voor de voeten van Matavz die vervolgens verwoestend uithaalde: 1-0. Na dik een kwartier spelen kreeg Feyenoord een grote kans. Een prachtige dieptepass van Mokotjo werd achter de verdediging van Groningen aangenomen door Castaignos die zijn lobje net naast het doel zag verdwijnen. Halverwege de eerste helft werd García door Stenman goed aangespeeld in het strafschopgebied, maar de Uruguayaan kreeg de bal niet goed onder controle en schoot naast. In de 35e minuut stuurde Ivens met een mooie lange bal Matavz weg, maar doelman van Dijk bracht redding voor Feyenoord. Vlak voor rust redde hij de Rotterdammers weer. Een scherpe voorzet van Tadic werd hard ingekopt door Matavz en opnieuw was het van Dijk die de bal met een schitterende reflex uit de bovenhoek wist te ranselen.

Tweede helft

García kwam vijf minuten na rust in kansrijke positie. Hij kon vrij het strafschopgebied inlopen, maar zijn stiftje werd doorzien door de uitblinker aan Feyenoord-kant van Dijk die de bal klemvast had. De Vrij vond in de 55e minuut het hoofd van El Ahmadi die niet goed timede en naast het doel van Luciano kopte. Groningen domineerde in deze fase van de wedstrijd en ging nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer. Een schot uit een moeilijke hoek van Matavz belandde op het dak van het Feyenoord-doel. Veel verder kwam Groningen niet en met het inbrengen van Cabral probeerde Feyenoord-coach Mario Been zijn ploeg aanvallender te laten spelen. Huistra reageerde hierop door García te wisselen voor controleur Danny Holla. Gevaarlijk werd Feyenoord niet, maar omdat Groningen de tweede treffer niet maakte en af en toe slorig balverlies leed bleef het spannend. Vijf minuten voor tijd besliste FC Groningen de wedstrijd dan toch. Een goede voorzet vanaf de rechterkant van Bacuna werd binnengeknikt door Tim Matavz: 2-0.
FC Groningen stijgt door deze overwinning naar de derde plaats in de eredivisie met 30 punten uit vijftien wedstrijden.