Gehavend Flames wint op indrukwekkende wijze van Weert

GRONINGEN - Een gehavend GasTerra Flames heeft zaterdagavond in Martiniplaza een zwaarbevochten 73-64 overwinning behaald op BS Weert.
Coach Marco van den Berg kon wegens blessures niet beschikken over Matt Haryasz, Robby Bostain, Henry Bekkering en Sander de Roos. Steve Ross lag met griep in bed en Matt Bauscher speelde met pijnstillers. Met zeven spelers toonde Flames een enorme wil om te winnen.
Voor ruim 2700 toeschouwers kende de thuisploeg een sterke start, waarna Weert in het tweede en derde kwart steeds een paar punten voorsprong had. Glenn Stokes was de uitblinker bij de gasten. De kleinste speler in de competitie tekende voor 38 punten, waarvan 26 voor de pauze.
Na een 36-36 ruststand viel de beslissing in het vierde kwart. Matthew Otten opende met een driepunter en zorgde voor 56-51. Deze voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen. Onder leiding van topscorer John Turek en de uitblinkende Jason Ellis trok Flames de zwaarbevochten zege over de streep.
John Turek scoorde 22 punten en hij pakte 14 rebounds. Jason Ellis was ondanks voetproblemen goed voor 18 rebounds. Flames blijft ongeslagen koploper in de Dutch Basketball League met 26 punten uit 13 wedstrijden. Vorig seizoen meegerekend is Flames inmiddels 28 competitieduels ongeslagen.