Nic. in zinderende slotfase langs DOS'46

GRONINGEN - De korfballers van Nic./Alfa-college uit Groningen hebben woensdagavond de noordelijke derby tegen DOS'46 uit Nijeveen met 18-17 gewonnen. Iris Arends maakte vlak voor tijd de beslissende treffer.
Nic. begon de thuiswedstrijd slecht en keek al snel tegen een 7-2 achterstand aan. Onder aanvoering van topscorer Friso Boode knokte de ploeg van coach Mike Vlietstra zich op karakter terug. Linda Blaauw bepaalde met de laatste score van de eerste helft de ruststand op 9-9.
Na de pauze was Nic. de bovenliggende partij. Met nog vijf minuten te spelen was de voorsprong 17-14 in Gronings voordeel. De gasten uit Drenthe begonnen vervolgens aan een slotoffensief en slaagden er drie minuten voor tijd in terug te komen tot 17-17. Na enkele mislukte aanvallen aan beide kanten was het vervolgens Arends die vlak voor tijd met een knappe score het duel in het voordeel van Nic. besliste.
Topscorer aan de kant van de Groningers was Friso Boode met zeven treffers. Rianne Echten schoot vier keer raak. Het was voor Nic. de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. De ploeg stijgt hierdoor naar de achtste plaats in de korfbal league met twee punten uit drie duels.