Eerste competitienederlaag Flames

Jason Dourisseau was topscorer met 13 punten
Jason Dourisseau was topscorer met 13 punten © Acta Fotografie
DEN BOSCH - De basketballers van GasTerra Flames hebben donderdagavond de eerste competitie nederlaag van het seizoen geleden. EiffelTowers was in Den Bosch met 74-59 te sterk.
Het wrange voor Flames was dat de nederlaag uitgerekend in de wedstrijd kwam, waarvoor ze geprobeerd hebben uitstel te krijgen. Zowel de FEB (Federatie Eredivisie Basketbal) als EiffelTowers wilde hier niet aan mee werken.
Vermoeidheid speelde bij Flames, door het drukke speelschema van de laatste weken, een grote rol. De ploeg van coach Marco van den Berg kwam op alle fronten te kort en de echte scherpte ontbrak. Na een gelijkopgaand begin liep de thuisploeg weg na een 25-17 voorsprong aan het eind van het eerste kwart. Vervolgens ging het snel en stond EiffelTowers bij rust met 45-29 voor. Henry Bekkering viel in het tweede kwart uit met een enkelblessure.
Het schot van afstand viel niet en het meest opvallende was dat Flames reboundend tekort kwam, terwijl dit over het algemeen de grote kracht is van de regerend landskampioen. Flames kwam aan het einde van het derde kwart nog terug tot een achterstand van zeven punten bij de stand 53-47. Daarna was de pijp leeg en werd de eerste nederlaag van het seizoen een feit.
Jason Dourisseau was topscorer met 13 punten. Matt Haryasz tekende voor 10 punten. Flames blijft wel koploper in de Dutch Basketball League met 26 punten uit 14 wedstrijden. Met de verliespartij is aan een ongeslagen reeks van 28 competitiewedstrijden, vorig seizoen meegerekend, een einde gekomen. Op 6 februari 2010 verloor Flames voor het laatst een competitieduel. Ook toen was de ploeg uit Den Bosch de tegenstander.