Leekster Eagles wint noordelijke derby van Avanti

STIENS - Leekster Eagles heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Avanti uit Stiens met 4-3 gewonnen. Ite Hoolsema scoorde tien minuten voor tijd de beslissende treffer.
De Leeksters begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na acht minuten spelen op voorsprong door een goal van Arjen Veenstra. Hierna liet de ploeg van coach Robert Herder de teugels wat vieren hetgeen de Eagles prompt op twee tegengoals kwam te staan. De ruststand was dan ook 2-1 in het voordeel van Avanti.
Meteen na de pauze zette Bas Lulofs Leekster Eagles op gelijke hoogte. Opnieuw toonde de thuisploeg veerkracht en kwam weer op voorsprong. Hierna lieten de gasten zien toch over voldoende kwaliteit te beschikken om het duel alsnog in hun voordeel te beslissen. Eerst was het Duminda Menting die een rebound na een schot van Ite Hoolsema wist af te werken: 3-3. Tien minuten voor tijd maakte Hoolsema het zelf af. Avanti probeerde nog met de moed der wanhoop terug te komen, maar doelman Age Wim van der Zee liet zich niet meer verrassen.
Opmerkelijk was dat ook alle drie de Friese goals gescoord werden door ex-spelers van Leekster Eagles te weten Tim Hof, Mo Bouraarassi en Handrit Hoxhaj. Leekster Eagles stijgt door deze overwinning voorlopig naar de zevende plaats in de zaalvoetbal topdivisie met elf punten uit negen wedstrijden.