Leekster Eagles sleept punt uit het vuur tegen Amsterdam

LEEK - Leekster Eagles heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen AORC Amsterdam met 4-4 gelijkgespeeld. De Leeksters stonden vijf minuten voor tijd nog met 4-1 achter, maar pakten dankzij een opleving in de slotfase toch nog een punt.
Lange tijd was het een slechte wedstrijd in het Topsportcentrum in Leek. Beide ploegen toonden te weinig beleving en de combinaties liepen niet. Bij rust stonden de gasten met 1-0 voor. Na de pauze verdubbelde Amsterdam de voorsprong, maar Ite Hoolsema deed wat terug voor de Eagles. Vervolgens liep de ploeg van trainer Robert Herder nog verder uit de organisatie en kwam AORC door twee uitgespeelde treffers in een halve minuut met 4-1 voor te staan.
Op dat moment waren er nog vijf minuten te spelen. De thuisploeg ging alles of niets spelen met Age Wim van der Zee als vliegende keeper. Deze gewaagde strategie betaalde zich uit. Hossein Roghani maakte er drie minuten voor tijd 4-2 van en vlak daarna scoorde Arjen Veenstra de 4-3. Alles werd vervolgens op de aanval gegooid en een halve minuut voor tijd was het de doelman Age Wim van der Zee die alsnog de gelijkmaker binnen tikte.
Leekster Eagles staat op de achtste plaats in de zaalvoetbal topdivisie met 12 punten uit 10 wedstrijden.