Flames ondanks matige eerste helft ruim langs Zwolle

ZWOLLE - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Zwolle met 80-60 gewonnen. De Groningers speelden een hele matige eerste helft, maar maakten in de tweede helft het verschil.
Het begin was nog goed getuige de 17-7 voorsprong, maar daarna liet Flames Zwolle terug komen in de wedstrijd door een aantal denkfouten en acht aanvallen op rij die zeer moeizaam verliepen. Hierdoor nam de thuisploeg halverwege het tweede kwart een 29-27 voorsprong. Beide ploegen gingen vervolgens gelijk op en door nuttig spel van Jason Dourisseau en Robby Bostain stonden de Groningers bij rust toch met 40-35 voor.
In de tweede helft was het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen toch te groot om de wedstrijd echt spannend te maken. Flames bouwde gestaag aan een ruimere voorsprong en na het derde kwart was de wedstrijd met de tussenstand 63-49 gespeeld. De ploeg van coach Marco van den Berg speelde het duel vervolgens geroutineerd uit.
Topscorer aan de kant van Flames was Robby Bostain met 16 punten. Matt Haryasz tekende voor 14 punten. Steve Ross en Aron Royé kwamen tegen Zwolle niet in actie. Ross heeft last van een hamstring-blessure en Royé kampt met liesproblemen. Het is nog onduidelijk hoe lang beide spelers zijn uitgeschakeld.
GasTerra Flames blijft koploper in de eredvisie met dertig punten uit zestien wedstrijden.