Flames sportploeg en Bauke Mollema sportman van het jaar

GRONINGEN - Tijdens het Groninger Noordlease Sportgala 2010 in Martiniplaza zijn de basketballers van Gasterra Flames maandagavond uitgeroepen tot sportploeg van het jaar.
Flames kreeg de prijs als gevolg van het behaalde landskampioenschap dit jaar. AB Groningen/Lycurgus eindigde als tweede en de Gyas-roeiers Paul Drewes en Joris Pijs eindigden als derde. De uit Groningen afkomstige wielrenner Bauke Mollema werd gekozen tot sportman van het jaar. Hij liet shorttrackster Maaike Vos uit Groningen en springruiter Jur Vrieling uit Holwierde achter zich.
Mollema werd eindigde in mei als twaalfde in de Ronde van Italië en won begin augustus een etappe in de Ronde van Polen. De uit Zevenhuizen afkomstige Judoka Kim Polling werd in de bloemen gezet als sporttalent van het jaar en de organisatie van de 4 Mijl van Groningen sleepte tot slot de provinciale Sportprijs in de wacht.
De jury roemde de organisatie van race-director Grietje Pasma om de totale bijdrage aan top- en breedtesport in Groningen. Zo werd de afgelopen jaren ook bijna een half miljoen euro bijelkaar gehaald voor de goede doelen die jaarlijks gesteund worden.