Jong FC Groningen pakt zege in slotfase

Norair Mamedov scoorde de 2-1
Norair Mamedov scoorde de 2-1 © Jane Wessels Acta Fotografie
GRONINGEN - Jong FC Groningen heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong Heracles Almelo met 3-1 gewonnen. Het was alweer de vierde zege op rij voor de ploeg van trainer Dick Lukkien.
Jong FC Groningen kwam voor het eerst sinds drie weken weer in aktie. Het duel werd gespeeld op het kunstgras van VV Actief in Eelde. Op een door de sneeuw glad en moeilijk bespeelbaar veld was Jong FC Groningen de betere ploeg. Het waren zeker niet de beste negentig minuten van het seizoen, maar de thuisploeg had controle over de wedstrijd.
Danny Menting opende op slag van rust de score na een goede aanval over de linkerkant. Daarvoor had Femi al een open kopkans laten liggen. Binnen twintig seconden in de tweede helft was het 1-1. Door een onoplettendheid achterin ontstond de gelijkmaker.
Nadat Tim Keurntjes de lat had geraakt en Femi alleen voor de doelman een kans liet liggen viel de beslissing in de slotminuten. Invaller Norair Mamedov schoot in de 86e minuut van buiten het strafschopgebied de 2-1 binnen. Een minuut later kon Femi weer alleen op de keeper af en bepaalde de eindstand op 3-1.
Jong FC Groningen is inmiddels zes wedstrijden ongeslagen en blijft op de tweede plaats staan in de Beloften Eredivisie met 24 punten uit 13 wedstrijden.