Veendam kansloos tegen Helmond Sport

HELMOND - BV Veendam heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Helmond Sport met 3-1 verloren. De ploeg van trainer Joop Gall nam vroeg in de wedstrijd de leiding, maar kon de voorsprong niet behouden.
Veendam werd op een keihard veld in winterse omstandigheden vanaf de aftrap teruggedrongen, maar kwam tegen de verhouding in wel op voorsprong na tien minuten spelen. Cruz Vicente zette goed door aan de linkerkant, Michael de Leeuw legde terug op Marnix Kolder die met zijn zevende treffer van het seizoen de score opende.
Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong want in de 20ste minuut kopte Haastrup de gelijkmaker binnen uit een corner. De centrale verdediger van de Helmonders was vijf minuten later ook de maker van de 2-1 nadat een hoekschop opnieuw niet goed genoeg verdedigd werd. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust speelde Veendam aanvankelijk iets beter, maar de echte kansen bleven toch voor de thuisploeg. Van Leerdam maakte in de 65ste minuut de 3-1 voor Helmond Sport met een schot dat onder doelman van der Vlag door glipte. Hiermee was de wedstrijd beslist omdat Veendam geen energie toonde voor een inhaalrace en de thuisploeg wat gas terug nam.
Het was overigens de eerste nederlaag voor Veendam na een serie van negen opeenvolgende duels waarin de ploeg ongeslagen was gebleven. BV Veendam blijft op de dertiende plaats staan in de Jupiler League met 17 punten uit 15 wedstrijden.