Hadders zesde bij NK marathonschaatsen op kunstijs

UTRECHT - Rob Hadders uit Groningen is zondagmiddag op de zesde plek geeïndigd tijdens de NK Marathon schaatsen op kunstijs op De Vechtsebanen in Utrecht.
Arjan Stroetinga uit Waskemeer legde beslag op de nationale titel, Christijn Groeneveld uit Heerhugowaard nam het brons in ontvangst. De wedstrijd, die 150 ronden omvatte, eindigde, net als eerder op de dag bij de dames, in een massasprint. Hierin trok Karlo Timmerman uit Groningen in de laatste ronde de sprint aan voor zijn ploeggenoot Sjoerd Huisman. Het was echter de BAM-ploeg die van deze krachtsinspanning het meest profiteerde.
Stroetinga kwam op het laatste rechte eind aan kop en stond zijn leidende positie niet meer af. Het was voor de Fries zijn derde nationale titel op kunstijs. Hadders reed attent tijdens de wedstrijd, zat steeds van voren en was nog betrokken bij een aantal kleine ontsnappingen. Hierdoor ontbrak het hem tijdens de eindsprint aan kracht. Timmerman voelde het drukke programma van de afgelopen weken in de benen en lanceerde volgens plan zijn ploeggenoot Sjoerd Huisman. Hij eindigde zelf als elfde.