Flames na rust naar winst

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond in Martiniplaza met 80-62 gewonnen van Bergen op Zoom.
De zege kwam pas na rust tot stand, want tot de pauze leek het er niet op dat de regerend landskampioen nog zo'n ruime zege zou boeken. Halverwege het tweede kwart keek Flames zelfs tegen een 35-18 achterstand aan. Daarna richtte de thuisploeg zich op.
Na een 39-34 achterstand bij rust zorgde Robby Bostain met een driepunter na bijna vier minuten in het derde kwart voor het eerst voor een voorsprong; 43-41. Het was het begin van twaalf punten op rij voor de thuisploeg. Aan het einde van het derde kwart was de stand 57-44.
Flames drukte vervolgens door, onder meer via twee driepunters van Aron Royé. Op basis van strijd, vechtlust en een reboundend overwicht boekte Flames een 80-62 overwinning in een wedstrijd met twee gezichten.
Robby Bostain en John Turek waren topscorer met 14 punten. Matt Haryasz noteerde liefst 16 rebounds. Flames blijft koploper in de Dutch Basketball League met 34 punten uit 19 wedstrijden. Steve Ross heeft last van een overbelaste knie en bleef uit voorzorg aan de kant.