BV Veendam wint van Telstar

VEENDAM - BV Veendam is de hervatting van de competitie goed begonnen. Aan de Langeleegte won Veendam met 2-1 van Telstar door doelpunten van Anco Jansen en Lars Lambooij.
Veendam kwam door een cadeautje van Telstar na een kwartier op voorsprong. De verdediging van Telstar schoof de bal in de voeten van Anco Jansen die vervolgens geen probleem had om Telstar-doelman Varkevisser te passeren. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er niet veel. De gasten kregen één kopkans via Plat, maar die werd onschadelijk gemaakt door Veendam-doelman Agil Etemadi. Hij maakte zijn debuut voor Veendam, doordat Peter van der Vlag niet in actie kon komen, vanwege een nekblessure.
Na de rust zette Veendam direct veel druk op het doel van Telstar. Dat resulteerde in een grote kans voor Michael de Leeuw, maar oog in oog met Varkevisser schoot hij de bal op de vuisten van de doelman. Maar na zes minuten spelen in de tweede helft was het dan toch raak. Lars Lambooij schoot vanaf 20 meter de bal onberispelijk in de verre hoek.
In de blessuretijd maakte Veendam het zich nog onnodig moeilijk. Eerst kon Korpershoek vanaf elf meter de aansluitingstreffer aantekenen. De strafschop werd echter gestopt door Etemadi. Even later was het dan toch raak. Plat tikte van dichtbij binnen, maar verder liet Veendam het niet komen.
BV Veendam is gestegen naar de elfde plaats in de Jupiler League met 20 punten uit 16 wedstrijden.