Tiende zege op rij voor Lycurgus

© Acta Fotografie
GRONINGEN - De volleyballers van AB/Groningen Lycurgus hebben zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Webton Twente met 3-1 gewonnen. Het was de tiende opeenvolgende overwinning voor de formatie van coach Ronald Zoodsma.
De setstanden in de topsporthal van het Alfa/College waren 23-25, 25-21, 25-23 en 25-13. Het was een zwaarbevochten overwinning voor de Groningers die veel te slap aan het duel begonnen en daardoor verdiend de eerste set verloren.
Hierna herstelde Lycurgus zich enigszins, maar vooral de aanval via de zijkanten liep absoluut niet waardoor er veel druk kwam te liggen op de middenaanval. Sime Vulin en Ernst Zijlstra vulden daar hun rol goed in en mede dankzij hun scorend vermogen was in het begin van de tweede set een gaatje van vier punten voldoende. In de derde set konden de gasten lang in het spoor blijven van de stadjers, maar de routine aan de kant van de Groningers gaf de doorslag.
In de laatste set geloofde Twente niet meer in een stunt zodat Lycurgus deze set wel eenvoudig en snel naar zich toe kon trekken. Lycurgus heeft ondanks deze mindere vertoning wel 30 punten uit tien wedstrijden en is daarmee ongeslagen koploper in de A-league.