Leek Rodenburg wint 25e Leekster voetbalgala

LEEK - Leek Rodenburg is winnaar geworden van de 25e editie van het Leekster Voetbalgala. In een spectaculaire finale werd Tolbert, na een 2-2 stand na reguliere speeltijd, verslagen na het nemen van strafschoppen.
Leek Rodenburg bereikte de finale door in de halve eindstrijd met 2-1 te winnen van Grijpskerk, Tolbert was met 1-0 te sterk voor VEV '67. In de finale, die dertig minuten duurde, kwam Leek Rodenburg door treffers van Jakob Tjoelker en Stefan van Leeuwen op een 2-0 voorsprong.
Lange tijd leek dit de beslissing te zijn, maar vijf minuten voor tijd dacht Rafael Bianco hier namens Tolbert anders over. Eerst liet hij de aansluitingstreffer aantekenen en 35 seconden voor tijd bracht Bianco beide ploegen weer op gelijke hoogte.
Hierdoor was een beslissende penaltyreeks noodzakelijk. Beide ploegen kregen drie strafschoppen te nemen waarvan de eerste twee raak gingen. Vervolgens miste Jeroen Dussel namens Tolbert en was het de 16-jarige Rutger van der Veen die Leek Rodenburg naar de jubileumtitel schoot.