BV Veendam wint ook van AGOVV

VEENDAM - BV Veendam heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop in winst omgezet. Aan de Langeleegte was Veendam met 1-0 te sterk voor AGOVV uit Apeldoorn. Marnix Kolder maakte in de blessuretijd van de eerste helft de enige treffer.
Veendam was in de beginfase de betere ploeg en dat resulteerde in één kans. Na een kwartier kwam Angelo Cijntje goed door over rechts. De rechtsback leverde een scherpe voorzet af, maar de bal werd door Marnix Kolder bij de tweede paal naast gegleden. In het vervolg gebeurde er weinig tot vijf minuten voor rust. Na een hoekschop voor AGOVV kwam de bal na een scrimmage voor de voeten van Schwiebbe. Hij knalde de bal op de vuisten van Veendam-doelman Peter van der Vlag. Beide ploegen leken de kleedkamer op te zoeken met een 0-0 ruststand, maar in de blessuretijd sloeg Veendam toch toe. Het kreeg daarbij wel hulp van de gasten. Twee spelers van AGOVV botsten tegen elkaar op en bleven geblesseerd op de grond liggen. Veendam profiteerde daar optimaal van. Pavel Cmovs kopte de bal door naar Kolder en hij tikte de 1-0 binnen.
Vlak na rust was Cmovs dichtbij de 2-0, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door AGOVV-verdediger Rustenberg. AGOVV was daarna beter, maar kreeg geen enkele kans. Terwijl Veendam een kwartier voor tijd de voorsprong had moeten uitbreiden. Na een uitstekende aanval had Shayesteh moeten scoren, maar zijn schot vanaf 10 meter ging ruim naast. Niet veel later had Anco Jansen de wedstrijd kunnen beslissen, maar ook hij faalde in vrije positie. Hij schoot na een counter de bal vanaf de rand van de zestienmeter naast. Ook de volgende counter was niet aan Veendam besteed. Wederom Jansen schoot oog in oog met AGOVV-doelman Postma naast.
Veendam is door de zege gestegen naar de tiende plaats en heeft 23 punten uit 17 wedstrijden.