Groningen wint moeizaam van SC Genemuiden

GENEMUIDEN - FC Groningen heeft zich dinsdagavond zeer moeizaam geplaatst voor de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. In Genemuiden won Groningen met 3-2 van de plaatselijke amateurs.
De thuisploeg kwam na 22 minuten op voorsprong. Na een vrije schop stonden er drie spelers van Genemuiden vrij in het zestienmetergebied van Groningen. Florencio Cornelia had vervolgens geen problemen om Luciano te passeren. Groningen speelde niet goed, maar kwam vlak voor rust wel op gelijke hoogte via Tom Hiariej. Hij scoorde vanaf 20 meter. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Groningen via Enevoldsen zelfs op voorsprong. De Deen speelde zichzelf vrij vlak voor de doelman van Genemuiden en schoot de bal beheerst in de verre hoek.
In de tweede helft startten de amateurs voortvarend. Cornelia was tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Eerst schoot hij de bal via Luciano op de lat en even later kopte hij de bal via de vingertoppen van Luciano weer op de lat.
Groningen bleef ook in de tweede helft matig spelen, maar het kwam na een uur wel op 3-1. Enevoldsen probeerde de bal vanuit een vrije schop bij een ploeggenoot te krijgen. Tot zijn stomme verbazing zag hij de bal rechtstreeks in het doel verdwijnen.
De wedstrijd was nog niet gespeeld, want een kwartier voor tijd maakte Berry Halfwerk de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Verder liet Groningen het echter niet komen.
Volgende week woensdag speelt Groningen in de kwartfinale de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.