Ook FC Den Bosch niet opgewassen tegen BV Veendam

DEN BOSCH - BV Veendam heeft vrijdagavond opnieuw gewonnen, ditmaal was FC Den Bosch het slachtoffer. Veendam won de uitwedstrijd met 2-1 door doelpunten van Michael de Leeuw en Lars Lambooij. Het is de derde opeenvolgende zege voor Veendam.
In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Veendam drie punten zou meenemen uit Den Bosch. De thuisploeg bepaalde wat er gebeurde en dat resulteerde in de 18e minuut in een 1-0 voorsprong. Daar hadden de Bosschenaren overigens wel de hulp van Veendam voor nodig. Verdediger Pavel Cmovs kopte de bal bij de eerste paal in eigen doel. Het begin van het herstel zette zich vijf minuten voor rust in. Marnix Kolder kwam binnen de lijnen voor Qays Shayesteh, daarmee kwam er meer lijn en dreiging in het spel van Veendam.
De eerste kans in de tweede helft was nog wel voor Den Bosch, maar Vorthoren kopte de bal in vrije positie net naast. Niet veel later volgde de eerste kans voor Veendam en het was gelijk raak. Michael de Leeuw kopte de bal, na een vrije schop van Anco Jansen, bij de tweede paal binnen. Twaalf minuten later was het opnieuw raak. De Bossche verdediging raakte in verwarring, nadat Kolder onderuit ging in het strafschopgebied. Lars Lambooij profiteerde van de wanorde en schoot de 2-1 binnen.
Veendam heeft na de winterstop drie wedstrijden gespeeld en alledrie gewonnen. Achtereenvolgens Telstar, AGOVV en FC Den Bosch waren niet opgewassen tegen Veendam. Door de zege is Veendam gestegen naar de zesde plaats in de Jupiler League met 26 punten uit 18 wedstrijden.