Moeizame zege Flames tegen Weert

WEERT - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Weert met 77-70 gewonnen. De Groningers lieten de thuisploeg twee minuten voor tijd nog terugkomen tot 65-66, maar succesvolle vrije worpen van Robby Bostain en Matt Bauscher brachten Flames alsnog in veilige haven.
In Limburg was het constant een wedstrijd ondanks het feit dat Flames steeds op voorsprong stond en verdedigend en reboundend de baas was. Na het eerste kwart stond de ploeg van coach Marco van den Berg met 26-18 voor. Het verschil bleef constant rond de acht punten schommelen. Bij rust was de stand 41-35 in Gronings voordeel.
Ook in het derde kwart behield de koploper in de eredivisie constant een voorsprong. Na dertig minuten was het 55-48. In het laatste kwart beet de thuisploeg feller van zich af en wist het gat steeds iets verder te verkleinen. Aanvallend maakte Flames teveel fouten in de uitvoering. Vlak voor tijd was het verschil zelfs geslonken tot één punt: 65-66 in het voordeel van Flames.
De gasten hielden vervolgens het hoofd koel. Benutte vrije worpen van Matt Haryasz, Robby Bostain en Matt Bauscher zorgden ervoor dat de punten toch meegenomen konden worden naar Groningen. Topscorer aan de kant van Flames was Matt Haryasz met achttien punten en twaalf rebounds. Robby Bostain maakte veertien punten. GasTerra Flames blijf koploper in de Dutch Basketball League met 38 punten uit 21 wedstrijden.