Opnieuw verlies voor Celeritas-Donar

GRONINGEN - De basketbalsters van Celeritas-Donar zijn er zaterdagavond niet in geslaagd de tweede overwinning van het seizoen te boeken. In Groningen werd met 53-71 verloren van Wereldtickets.nl uit Leiderdorp.
Celeritas begon zwak aan de wedstrijd. Met maar zeven fitte speelsters miste de ploeg van coach Willem Zwart de kracht om aan te vallen. Celeritas kwam in het eerste kwart al snel op een achterstand van tien punten. In het tweede kwart ging het nog slechter en bij een ruststand van 15-36 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.
Na rust ging het beter met de ploeg uit Groningen. Celeritas hield het hoofd erbij en probeerde aanvallender te spelen. Het derde kwart werd zelfs gewonnen met 22-19. Domper was wel het uitvallen van aanvoerder Naomi Talens met een enkelblessure. Hiermee viel een belangrijke schakel in het spel bij Celeritas weg. In het vierde kwart bleven de Groningse dames goed spelen, maar was het verschil al dermate groot dat winnen niet meer mogelijk was.
Topscorer aan de kant van Celeritas was Shawna Nicols met 20 punten. Celeritas-Donar staat laatste in de eredivisie met twee punten uit dertien duels.