Lycurgus snel klaar met hekkensluiter

GRONINGEN- De volleyballers van AB Groningen/Lycurgus hebben zaterdagavond een eenvoudige zege geboekt op hekkensluiter Taurus uit Houten. Binnen een uur ging de overwinning met 3-0 naar de thuisploeg.
De setstanden in de topsporthal van het Alfa/College waren 25-16, 25-17 en 25-17. Lycurgus speelde een degelijke wedstrijd en kwam geen moment in de problemen tegen de nummer laatst uit de A-league. In de eerste set ging het nog even gelijk op tot een stand van 9-9, maar daarna werd het beslissende gat geslagen.
De twee volgende sets verliepen volgens hetzelfde patroon: Taurus probeerde aan te klampen, maar maakte teveel fouten zodat Lycurgus niet tot het uiterste hoefde te gaan om de overwinning binnen te halen. Doordat het zo eenvoudig ging kon Ronald Zoodsma bankspelers Ruud Schuurmans en Tommy Pestolesi extra speelminuten geven.
Spelverdeler Ron van Steen speelde een sterke wedstrijd en werd verkozen tot Man of the Match. Lycurgus staat ongeslagen bovenaan in de A-league met 33 punten uit 11 wedstrijden.