Avanti wint Supercup Noord Nederland

LEEK - Zaalvoetbalclub Avanti uit Stiens heeft zaterdagavond in Leek de Supercup Noord Nederland gewonnen. De Friezen wonnen in de finale met 5-2 van Rolder Boys. Muntendam was de beste Groninger club op de vierde plaats.
Aan de Supercup deden alle winnaars mee van de grote noordelijke zaalvoetbaltoernooien. Avanti kwam in de finale door Blauw Wit '34 met 7-0 te verslaan, Rolder Boys was met 3-1 te sterk voor Muntendam. Avanti kwam in de eindstrijd al snel op een 2-0 voorsprong door twee treffers van Groninger Yoshua St. Juste. Tim van Huffelen scoorde tegen, maar St. Juste herstelde al snel de marge van twee.
Rolder Boys gaf niet op en Janko Dekker liet de 3-2 aantekenen. Verder dan dit kwamen de Drenten niet. Doelpunten van Miloud Alloui en Mourad Azazar zorgden ervoor dat de eindzege naar Avanti ging. Blauw Wit '34 werd derde en Muntendam was met de vierde plaats de best presterende Groninger club. Tolbert werd vijfde en de winnaar van het Leekster voetbalbalgala, Leek Rodenburg, moest genoegen nemen met de zesde plaats.