Be Quick blijft koploper na zege tegen NEC

GRONINGEN - Be Quick 1887 heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen NEC amateurs met 4-1 gewonnen. Spits Willem Lanjouw scoorde drie keer voor de Groningers die door deze zege koploper blijven in de hoofdklasse C.
Be Quick begon prima aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een goal van Willem Lanjouw. Toen Jasper Valentijn er met een bekeken afstandsschot tien minuten later 2-0 van maakte leek de wedstrijd mede door slecht spel van NEC al snel beslist. Met deze voorsprong ging Be Quick ook de rust in.
De gasten uit Nijmegen kwamen goed uit de kleedkamer en drukten de ploeg van trainer Marcel Groninger terug in de verdediging. NEC kwam in de 55e minuut op dat moment verdiend terug tot 2-1. Verder liet Be Quick het echter niet komen. In de 65e minuut zette Jasper Valentijn goed door over de linkerkant en was het opnieuw Lanjouw die kon afwerken. Hierdoor was het verzet van NEC definitief gebroken. De topscorer van de stadjers bepaalde vlak voor tijd met een schitterende stiftbal de eindstand op 4-1.
Be Quick blijft door deze overwinning koploper in de hoofdklasse C met 29 punten uit dertien wedstrijden.