BV Veendam vergeet te scoren tegen FC Volendam

VEENDAM - BV Veendam had maandagavond ook de vierde wedstrijd na de winterstop in winst moeten omzetten. Maar tegen FC Volendam kwam Veendam niet verder dan 0-0. Dat was opmerkelijk, want de thuisploeg kreeg voldoende kansen om te scoren.
Vanaf het begin van de wedstrijd was er maar één ploeg die probeerde te voetballen en dat was Veendam. De gasten uit Volendam waren niet vooruit te branden. Veendam had een overwicht en dat leverde twee kansen op. Na een kwartier krulde Mitch Apau de bal keurig op het hoofd van Michael de Leeuw die met een geplaatste kopbal Volendam-doelman Ruiter probeerde te verschalken. Met een uiterste krachtsinspanning tikte hij de bal uit de benedenhoek. Drie minuten later had Marnix Kolder de openingstreffer op de schoen. Na een vrije schop van Anco Jansen kwam de bal enigszins verrassend voor de voeten van Kolder die de bal vanaf vijf meter van het doel hoog over schoot.
Na de rust kreeg De Leeuw zijn tweede kans van de wedstrijd. Na een strakke voorzet van Angelo Cijntje had hij de bal voor het intikken. Maar hij schoot in vrijstaande positie de bal hopeloos over. Veendam had ook in de tweede helft het meeste recht op een doelpunt. In 67ste minuut kwam de openingstreffer bijna via een gelukkige wijze tot stand. Een schot van Apau werd van richting veranderd en ging rakelings naast. Het was zo'n avond aan de Langeleegte waarbij zelfs de mooiste kansen geen doelpunten opleverden. Kolder stond oog in oog met de doelman van Volendam, maar wederom schoot hij de bal niet tussen de palen.
In de slotminuut van de officiële speeltijd kreeg Veendam nog bijna de deksel op de neus. Een schot van Platje werd door Veendam-doelman Peter van der Vlag weggestompt, maar wel op het hoofd van Bakker die met een kopbal leek te scoren. Cijntje bracht echter redding op de doellijn. In de blessuretijd kregen de gasten een tweede kans na slordig uitverdedigen van Veendam. Van der Vlag keerde echter de uithaal van Platje.
BV Veendam blijft op de zesde plaats staan in de Jupiler League met 27 punten uit 19 duels.