Jong FC Groningen hervat met ruime zege

Norair Mamedov scoorde drie keer
Norair Mamedov scoorde drie keer © Jane Wessels Acta Fotografie
GENDT - Jong FC Groningen heeft maandagavond de competitie in de Beloften Eredivisie hervat met een royale 5-1 zege in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse/AGOVV. Norair Mamedov scoorde drie keer.
Op het sportpark van De Bataven in Gendt kon trainer Dick Lukkien vanuit de A-selectie alleen beschikken over Jorrit Kunst. De thuisploeg zette vanaf het begin veel druk op Jong FC Groningen, maar gaf ook veel ruimte weg. Daar werd voor rust veel te weinig van geprofiteerd door de gasten.
Jong Vitesse/AGOVV nam na een kwartier brutaal de leiding in een eerste helft die verder in evenwicht was. Koos Werkman kopte namens Jong FC Groningen naast. Na de pauze was sprake van een totaal ander verhaal. Van de negen kansen wist Jong FC Groningen er vijf te benutten. Veelal door goed gebruik te maken van de ruimte.
Het begon allemaal in de 54e minuut toen Mamedov de gelijkmaker aantekende. Daarna lieten ondermeer Danny Menting en Tiemen van Hezel kansen onbenut. Mamedov zorgde in de 65e minuut voor de voorsprong. Drie minuten later werd het door Tim Keurntjes. Acht minuten voor tijd maakte Van Hezel 4-1 en twee minuten later bepaalde Mamedov met zijn derde treffer de eindstand op 5-1.
Jong FC Groningen blijft tweede met 27 punten uit 14 wedstrijden.