Bekeravontuur FC Groningen eindigt in Utrecht

UTRECHT - FC Groningen is woensdagavond in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld. In Stadion Nieuw Galgenwaard verloor Groningen, na een 2-1 achterstand bij rust, met 3-2 van FC Utrecht.
Eerste Helft

Het eerste gevaar kwam in de tweede minuut van de thuisploeg. Een combinatie tussen Demouge en Asare zorgde voor dreiging, maar Assare kon niet afronden. Nadat Mertens in de tiende minuut Kieftenbeld te snel af was en Luciano nog redding kon brengen, werd een minuut later de score geopend door de thuisploeg. Wuytens mocht uit een hoekschop van Mertens ongehinderd de 1-0 binnenkoppen. Nadat Matavz na een kwartier al voor een waarschuwingsschot had gezorgd, was het drie minuten later raak.
Op aangeven van Hiariej schoot de spits keurig raak in de korte hoek. Na ruim een half uur gebruikte Granqvist in een duel met Demouge te nadrukkelijk zijn elleboog binnen het strafschopgebied, waarbij de spits naar de grond ging. Scheidsrechter Kuipers wees onmiddellijk naar de stip en Mertens schoot simpel de 2-1 binnen vanaf elf meter. In de 45e minuut was dezelfde Mertens zijn directe tegenstander Kieftenbeld weer te snel af, maar de Belg krulde de bal een metertje naast. FC Groningen dwong in de eerste helft verder weinig af.

Tweede helft

Twee minuten na de hervatting kreeg FC Groningen een penalty. Hiariej ging handig over het uitgeschoven been van Wuytens. Granqvist schoot vervolgens de strafschop beheerst in de rechter benedenhoek. De gelijke stand was van korte duur. In de 54e minuut werd invaller Sparv afgetroefd door Asare en hij kon alleen voor Luciano van dichtbij simpel de 3-2 binnen schieten. Twee minuten later joeg Mertens de bal van buiten het strafschopgebied net naast. Na een uur spelen kreeg Matavz een schietkans na een goede aanvalscombinatie, maar hij schoot in de handen van Vorm.
Asare kreeg in de 67e minuut een goede kans op de 4-2, maar Luciano redde. Kort daarna kreeg de thuisploeg via Mertens en Strootman nog twee mogelijkheden van afstand, maar gescoord werd er niet. In het slotkwartier probeerde de ploeg van trainer Pieter Huistra wel aan te zetten voor een slotoffensief, maar slaagde daar niet echt in. Daarvoor speelde de thuisploeg te fel, waarbij Groningen moeite had om de opbouw goed te laten verlopen. Sparv schoot in blessuretijd van afstand nog naast, maar verder kwam Groningen niet. Na ruim drie minuten blessuretijd was het bekertoernooi voor dit seizoen afgelopen voor FC Groningen en werd niet voor het eerst sinds ruim twintig jaar de halve finale bereikt.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano da Silva; Maikel Kieftenbeld, Andreas Granqvist, Jonas Ivens (46' Tim Sparv), Fredrik Stenman; Thomas Enevoldsen (67' Petter Andersson), Tom Hiariej, Danny Holla, Gonzalo Garcia (46' Nicklas Pedersen), Dusan Tadic; Tim Matavz.
FC Utrecht: Michel Vorm; Tim Cornelisse (72' Mark van der Maarel), Alje Schut, Jan Wuytens, Mihai Nesu; Kevin Strootman, Nana Asare, Michael Silberbauer (65' Gianluca Nijholt); Edouard Duplan, Frank Demouge (87' Atilla Yildirim), Dries Mertens.

Overige Feiten

Scheidsrechter: Björn Kuipers
Toeschouwers: 10.400
Gele kaarten: 31' Granqvist, 34' Nesu, 48' Wuytens, 67' Enevoldsen, 79' Van der Maarel, 90' Asare.
Karakteristiek: 12' 1-0 Wuytens, 18' 1-1 Matavz, 31' 2-1 Mertens (strafschop), 48' 2-2 Granqvist (strafschop), 54' 3-2 Asare.