Machteloos Celeritas gedubbeld door Challengers

GRONINGEN - De basketbalsters van Celeritas-Donar hebben zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Challengers Binnenland uit Hoofddorp volstrekt kansloos met 90-45 verloren.
De geplaagde formatie van coach Willem Zwart begon nog goed aan het duel en stond na vijf minuten spelen op een 10-5 voorsprong tegen de nummer twee van de competitie. Hoewel er aan het einde van het eerste kwart een 16-14 achterstand viel te noteren speelden de Groningers niet onverdienstelijk.
In het tweede kwart ging het helemaal mis. Vanwege de veel te smalle selectie ging het doorwisselen zijn tol eisen. Er moesten een aantal jeugdspeelsters meedoen die voor dit duel ook al een wedstrijd gespeeld hadden. Challengers profiteerde hier optimaal van en had bij rust met 43-23 al een beslissend verschil geslagen.
Na de pauze was het voor Celeritas alleen nog de taak om het verlies enigszins te beperken. Hier kwam niet veel van terecht omdat de gasten vol doorspeelden en hierdoor uitliepen naar een riante overwinning. Topscorers aan de kant van de thuisploeg waren Natalie Mensinga en Rianne de Roos met allebei tien punten. Celeritas-Donar staat stijf onderaan in de eredivisie met twee punten uit vijftien duels.