Nic. verslaat hekkensluiter DVO

BENNEKOM - De korfballers van Nic./Alfa-college hebben zaterdagavond de uitwedstrijd tegen nummer laatst, DVO uit Bennekom, met 23-20 gewonnen.
In een kleine, maar stampvolle sporthal in Bennekom kwam Nic. moeizaam uit de startblokken. Aangemoedigd door het fanatieke publiek trok DVO het initiatief naar zich toe en nam een 7-4 voorsprong. Onder aanvoering van Friso Boode en Rianne Echten gingen de Groningers beter spelen en kwamen terug in de wedstrijd. Bij rust was de stand gelijk getrokken: 10-10.
Na de pauze nam Nic. meteen een 13-10 voorsprong. Dankzij goed rebounden van met name Ivo Wiebering bleef de ploeg van coach Mike Vlietstra steeds aan de goede kant van de score. DVO wist nog terug te komen tot 17-18, maar daarna maakten de gasten vier onbeantwoorde treffers en daarmee het beslissende gat.
Topscorer aan de kant van de Groningers was Friso Boode met negen treffers. Rianne Echten was goed voor zes scores. Nic./Alfa-college is gestegen naar de zesde plaats in de Korfbal League met negen punten uit tien duels.