Flames wint topper van Leiden

LEIDEN - GasTerra Flames heeft donderdagavond de koppositie in de Dutch Basketball League verstevigd door de uitwedstrijd tegen nummer twee Leiden met 79-69 te winnen.
De beginfase was voor Leiden dat scherper aan de wedstrijd begon. Flames speelde in deze fase slordig en stond na tien minuten wedstrijd dan ook terecht met 18-15 achter. In het tweede kwart trok de ploeg van coach Marco van den Berg het initiatief langzaam maar zeker naar zich toe. Bij de stand 24-23 in het voordeel van Leiden zette Flames een run van dertien onbeantwoorde punten neer en stond mede daardoor bij rust met 40-28 voor.
Na de pauze bleef het verschil steeds rond de twaalf punten schommelen. Gesteund door het fanatieke thuispubliek kwam Leiden nog een paar keer terug tot acht punten achterstand. Maar net op de momenten dat de wedstrijd dreigde te kantelen maakten de Groningers telkens belangrijke scores. Hierdoor kon de thuisploeg toch niet dichter bijkomen en bleef de voorsprong van Flames in tact.
Topscorer aan de kant van de Groningers was Matt Haryasz met achttien punten en elf rebounds. John Turek was goed voor twaalf punten. Flames staat bovenaan in de Dutch Basketball League met 46 punten uit 25 wedstrijden.