Leekster Eagles pakt punt tegen Veerhuys

LEEK - Leekster Eagles heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen LV Veerhuys uit Hoorn met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van coach Robert Herder kwam terug van een 2-0 achterstand.
Beide ploegen speelden vanaf het begin af aan met veel druk naar voren waarbij de zorgvuldigheid echter wel ontbrak. De gasten uit Hoorn kwamen na vijf minuten op een 1-0 voorsprong en hoewel het veldspel van Leekster Eagles niet slecht was werden er te weinig echte kansen uitgespeeld om de gelijkmaker te forceren.
Vlak na de pauze kwam verdubbelde Veerhuys de voorsprong en leek het gedaan met de thuisploeg. Toch wisten de Leeksters zich terug te knokken in de wedstrijd en tien minuten voor tijd maakte Erolind Derguti de aansluitingstreffer. Het geloof in een goed resultaat was terug en toen vijf minuten later Arjan Veenstra met een van richting veranderd schot de gelijkmaker scoorde hing er nog even een stunt in de lucht.
Veerhuys herstelde zich verdedigend in de slotminuten en zodoende was er geen verder doorkomen meer aan voor de Eagles. Het gelijkspel was een terechte afspiegeling van de verhoudingen in Leek. Leekster Eagles heeft negentien punten uit veertien wedstrijden en staat daarmee op de achtste plaats in de zaalvoetbal topdivisie.