Schaatser Pim Cazemier uitgeschakeld op Gruno Bokaal

GRONINGEN - Titelkandidaat Pim Cazemier uit Zuidhorn kan een goede eindklassering tijdens de Gruno Bokaal vergeten. Na zijn tweede plaats op de 500 meter, werd hij zaterdagmiddag op de 5000 meter gediskwalificeerd wegens het wegtikken van een blokje. Cazemier is hierdoor uitgeschakeld voor het algemeen klassement.
Hadrik de Vries, rijdend voor het gewest Groningen, staat op een verdienstelijke vierde plaats in het tussenklassment. Na een goede elfde plaats op de 500 meter, eindigde de Vries in een tijd van 6.54.17 als vijfde op de 5000 meter. Met nog twee afstanden te gaan heeft de uit Gieterveen afkomstige de Vries uitzicht op het podium. Leider bij de heren is Ben Jongejan uit Den Haag.
Bij de dames staat Margot van Oosten uit Groningen na 2 afstanden op een negende plaats. Op de 500 meter eindigde de Groningse op een 7e plaats in een tijd van 42.04 seconden. De 3000 meter liep iets minder goed, met 4.44.32 eindigde van Oosten als zestiende. Aan de leiding bij de dames gaat Anouk van der Weijden.