Celeritas nipt onderuit tegen Grashoppers

GRONINGEN - De basketbalsters van Celeritas-Donar zijn er opnieuw niet in geslaagd te winnen. In eigen huis ging zaterdagavond de wedstrijd met 74-85 naar Grashoppers uit Katwijk.
In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen begon de ploeg van Willem Zwart sterk aan de wedstrijd. Beide ploegen gingen gelijk op en na het eerste kwart was de stand 15-17. Het was een wedstrijd met veel beleving, waarin de Groningse dames bleven aanvallen. Toch kon de ploeg niet voorkomen dat bij rust tegen een achterstand van 36-44 werd aangekeken.
In het derde kwart was Celeritas goed op dreef tot de thuisploeg opnieuw een grote tegenslag kreeg te verwerken. Uitblinkster van de wedstrijd Shawna Nickols moest het veld met een enkelblessure verlaten. In het vierde kwart bracht Celeritas het verschil nog terug naar vier punten, maar de ploeg uit Groningen kon niet voorkomen dat de winst uiteindelijk naar de bezoekers ging.
Topscorer was Shawna Nicols met 17 punten. Celeritas-Donar blijft onderaan staan in de Eredivisie met 2 punten uit 17 wedstrijden.