Be Quick wint topper van WKE

EMMEN- Be Quick heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt door nummer twee WKE op eigen veld in Emmen met 1-0 te verslaan. Raymond Bolt scoorde in de 25e minuut op fraaie wijze de winnende treffer.
In de strijd om de eerste plaats was Be Quick de voetballend betere partij. In de tiende minuut was de eerste grote kans voor de Groningers. Vanuit een vrije trap belandde de bal voor de voeten van Kevin Waalderbos, maar hij schoot de bal te zacht in. Tien minuten later kon Anton Jongsma aan de kant van WKE de score openen. Jongsma ging alleen op keeper Gijs Koopmans af, maar hij schoot de bal net naast. In de 26e minuut was het Raymond Bolt die Be Quick aan de leiding bracht met een mooi diagonaal schot vanaf achttien meter. De bal verdween via de paal achter doelman Lambers van WKE.
In de tweede helft was het Be Quick die de boventoon voerde. Twee grote kansen waren er voor Willem Lanjouw, maar hij schoot beide mogelijkheden over. In de 65e minuut kon de thuisploeg langszij komen, maar Jan Hooiveld schoot vanaf 25 meter op de lat. Be Quick bleef goed spelen en gaf weinig ruimte weg aan de bezoekers. Toch kwam er een kwartier voor tijd nog een goede kans voor WKE via buitenspeler Peter van der Slot. Hij nam de bal vanaf twintig meter hard op de wreef, maar keeper Koopmans tikte de bal met zijn vingertoppen over het doel.
In de 90e minuut was er nog een rode kaart voor WKE speler Robert Fik. Tijdens een opstootje deelde hij een kopstoot uit aan Stephan Metz, die geblesseerd het veld moest verlaten. Door deze overwinning blijft Be Quick koploper in de Hoofdklasse C met 35 punten uit 15 wedstrijden.