Collectief sterk Flames geeft Aris Friesland geen kans

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond opnieuw een monsterzege geboekt. In Martiniplaza werd de derby tegen Aris Friesland met 104-61 gewonnen.
Flames speelde als team erg sterk en gaf de formatie uit Leeuwarden geen schijn van kans. Liefst zeven spelers scoorden meer dan tien punten. Na een 7-0 begin kwamen de gasten nog terug tot 15-15 in het eerste kwart, maar daarna gaf de ploeg van coach Marco van den Berg vol gas.
Vanaf 18-16 scoorde Flames liefst 22 punten op rij, waarvan er 12 gemaakt werden door Matthew Otten. Na ruim twee minuten in het tweede kwart stond het 40-16 voor de thuisploeg en was de wedstrijd feitelijk al beslist. Aron Royé bepaalde de ruststand met een driepunter op 60-35.
Na een voorzichtig begin in het derde kwart ging de thuisploeg op jacht naar het doorbreken van de honderdpunten grens. Henry Bekkering was daar met een driepunter verantwoordelijk voor. Jason Ellis bepaalde de eindstand op 104-61 en zo nam Flames revanche voor de nederlaag in Leeuwarden medio december van het vorig jaar.
Jason Dourisseau was topscorer met 18 punten. John Turek was met 12 stuks de beste rebounder. Flames blijft koploper in de Dutch Basketball League met 48 punten uit 26 wedstrijden.