Veendam grijpt net naast periodetitel ondanks zege

APELDOORN - BV Veendam is er vrijdagavond niet in geslaagd om de derde periodetitel te winnen. De ploeg van trainer Joop Gall won de uitwedstrijd tegen AGOVV met 4-2, maar omdat MVV met 0-0 gelijkspeelde tegen Eindhoven ging de derde periode naar de Maastrichtenaren.
Eerste helft

Veendam had het moeilijk in de beginfase. De thuisploeg kwam beter uit de startblokken, maar wist geen grote kansen te creëren. Na een kwartier spelen kwam Veendam uit het niets op voorsprong. Michael de Leeuw kwam goed door over de rechterkant en zijn voorzet werd binnengewerkt door Anco Jansen. Na dik een half uur spelen verdubbelde Marnix Kolder de score. Michael de Leeuw was opnieuw de aangever en de spits van Veendam maakte er met een hard schot 2-0 van. De gasten denderden door en vijf minuten voor de rust maakte Michael de Leeuw er zelfs 3-0 van, dit keer op aangeven van Anco Jansen.

Tweede helft

AGOVV kwam deed in de 61e minuut wat terug. Oud-Veendam spits Hemmen scoorde de 3-1 voor zijn nieuwe werkgever. Vlak daarna ging Kolder alleen op doelman Postma af, maar de spits faalde in de afwerking. Dik twintig minuten voor tijd kwam AGOVV nog verder terug. Hemmen kopte de bal na een vrije trap achter van der Vlag en daarmee werd het 3-2. In de slotfase werd van Toor namens AGOVV van het veld gestuurd met een directe rode kaart na een harde charge op Michael de Leeuw. In de blessuretijd besliste de opgelapte Leeuw de wedstrijd met een gave kopbal en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.
BV Veendam stijgt dankzij deze overwinning wel naar de vijfde plaats in de Jupiler League met 38 punten uit 24 wedstrijden.

Opstellingen

BV Veendam:
Peter van der Vlag; Angelo Cijntje ('79 Niek Loohuis), Sander Rozema, Pavel Cmovs, Michael Jansen; Lars Lambooij, Mitch Apau, Michael de Leeuw, Alair Cruz Vicente; Marnix Kolder ('75 Milos Malenovic), Anco Jansen.
AGOVV Apeldoorn: Stefan Postma; Jaime Bruinier, Stanley Tailor, Mike van der Kooy, Randy Rustenberg ('65 Florian Riedel); Paul Mulders, Levi Schwiebbe ('60 Roy de Ruiter), Arnoud van Toor, Julius Wille; Michiel Hemmen, Appie Chaiat ('75 Samir el Gaaouiri).

Overige feiten

Scheidsrechter: Bart van der Scheer.
Toeschouwers: 2.409.
Doelpunten: '15 Jansen 0-1, '34 Kolder 0-2, '39 de Leeuw 0-3, '61 Hemmen 1-3, '66 Hemmen 2-3, '90 Michael de Leeuw 2-4.
Gele kaarten: '50 Rustenberg, '54 Rozema, '73 Postma, '77 Hemmen.
Rode kaart: '85 van Toor.