Nic. /Alfa-College blijft in de race voor kruisfinale

GRONINGEN - Nic./Alfa College heeft nog altijd kans om zich te plaatsen voor de play-offs van de Korfballeague. In eigen hal werd zondag met 22-18 gewonnen van Blauw Wit uit Amsterdam.
De ploeg van coach Mike Vlietstra staat op de zesde plaats met 13 punten uit 13 wedstrijden. De eerste vier plaatsen zich voor de kruisfinales. Voor de pauze waren beide ploegen in balans. Nic. ging rusten met een 9-8 voorsprong. Bij Blauw Wit moest Marc Broere, de topscorer in de Korfballeague, al voor rust geblesseerd afhaken.
In de eerste tien minuten van de tweede helft werd het verschil gemaakt. Nic. liep uit naar een 15-10 voorsprong en gaf deze marge niet meer uit handen. Met geconcentreerd spel en de wil om te winnen hield Nic. de kans op plaatsing voor de kruisfinale levend. Iets wat in 2007 voor het laatst lukte.
Rianne Echten en Friso Boode waren beiden topscorer 5 treffers.